Kdeco se dá k čemu užít. Ale někdy je dobré se podělit o zkušenosti. Především s uživateli. Dá se tak nejen improvizovat, ale i dělat něco konkrétního. Tedy něco , co je pro určitý druh užití vhodnější.
Díky tomu se dá řemeslně, funkčně, ale i esteticky sladit výtvor ku prospěchu věci. Každá drobná připomínka i postřeh posouvá další práci k dokonalosti. Ovšem její dosažení může být stále na míle daleko. Avšak každý krůček stojí za to.
Navíc se člověk při tvorbě něčeho co nezná, může přiučit a inspirovat.
Podobným vývojem a spoluprací s uživateli vznikaly i nádoby na klíčení obilí a luštěnin
Díky reakcím uživatelů se pak dolaďují otvory atp. Je totiž možné nechat naklíčit kdeco. Jenže tam kde dírkami nepropadne slunečnice či fazole se podobně nezadaří už s Jáhlami či pohankou. Tam je potřeba jiné, menší otvory a nebo úplně jiné misky.
Každá zkušenost se hodí. Každá má svou cenu, ale ta sdílená má hodnotu mnohem většího rozsahu.
Potravinové doplňky? náhražky stravy? ne!!!
Nachystejte si své vlastní a lepší zdroje pro zdraví a imunitu.
3 misky, z toho dvě jako sítko děravé a navrch poklička, tak vypadá malý zázrak pro velké zdraví.
Plody, zrní, semena ponoříme nachvilku do vody. Dle materiálu, obsahu a zkušenosti. Takovej hrách tam nechte třebas i den. Pak to přesypte na zbylé misky tak na polovic a propláchněte čistou vodou. Raději živou, než mrtvou. Spodní misku naplňte toutéž kapalinou a celé to seskládejte na sebe. Ta spodní miska je ta s vodou. Úplně navrch přiklopte pokličku a nechte pracovat. Pokuste si vzpomenout a čas od času to zkontrolujte. No a když už v tom budete, tak obsah vždy propláchněte čistou vodou. A až to s chutěma nevydržíte, tak to s……skonzumujte třebas.
Dobrou zdravou chuť!