Zhong, Gaiwan či Slíváček – keramická konvice chudých?

 No tak to teda jistě ne! Podle mne je to nejen zajímavá čajová proprieta. Ocení ji spíše opravdoví milci, než čajováním netčený občan.

 Nejspíš, záležitoat vyvinutá z gaiwanu, zhongu.

Každopádně si ji nejvíce užívají lidé opojeni čajováním. Lidé dychtící po chuťových extázích, milujících pohodu, radost a sdílení. Pokud člověk hostí své přátele čajem a chce jim zprostředkovat vjemový zážitek, tak slíváček jistě užije.

 K němu se hodí použít i „čajové moře“ a mističky. Pak už nic nebrání, aby čaj proudil všude.

 Rozhodně užitím takovéto nádoby nic na čajování nepokazíte. Nechá dostatek prostoru pro rozvinutí čajových lístků a uvolnění přirozeného množství esence.

 Díky relativně malému obsahu, tak dovoluje vychutnávání a ochutnávání. Více nálevů v dobrém časovém sledu. Prostě věnování se oné degustaci naplno.

Jo a víte, že na žízeň je nejlepší teplejší hořký čajík?

Dodržujte pitný režim!!!

No a nezapomeňte, že každý čaj, chce svoji nádobu 🙂

Napsat komentář

2 × five =

×
×

Košík