Určitě už jste to zkoušeli. Nakvasit zeleninu. Vždyť je to zdravé. Vždyť je to dobré. BA co víc, je to i kreativní. Pokud se Vám líbí kreativní způsoby přípravy, tak zajisté dáváte přednost malým nádobám.
Můžete tak připravovat zeleninu častěji. V malém se dá příprava všelijak měnit, a navíc se dá velmi briskně reagovat na změny v nabídce komodit. Vždyť některé byliny či spíše květy se dají sebrat jen v horizontu několika dní.
Pokud jste se dostali až na úroveň šamanismu, tak dokonce jen v horizontu několika málo prchlivých okamžiků za svitu luny.
Takže suroviny je málo a byla by škoda ji nevyužít. A pokud možno i zpracovat na více způsobů. Právě proto jsem si udělal radost a vytvořil pár nádob pickles trošku jinak. Nehledě na to, že keramik by měl neustále experimentovat a hledat, aby nezakrněl. Navíc nevím, kterého výtvarníka a řemeslníka by bavilo dělat vše stále stejně.
Jak nemám rád strojovou výrobu, tak nemám rád stereotyp. Poslední série těchto nádob je malá, jak do množství, tak i objemu.
Je určena i k servírování.
Prostě aby na prostřené tabuli nebudila pohoršení jako například plastová miska nebo strohá zavařovací sklenice.
Nádoby jsou opatřeny hravým systémem uzlíků a gumiček na uzavření. Ke stlačení zeleniny je použita nerezová potravinářská pružina, která se rozpíná mezi víkem nádoby a samotnou kvasící zeleninou.
Přeji dobrou chuť 🙂