PR članek o firmě PROPEC
Ač se to nezdá, český trh s keramikou a jejími materiály, není až tak malý. Proto se část firem rozhodla…
Ač se to nezdá, český trh s keramikou a jejími materiály, není až tak malý. Proto se část firem rozhodla…
Autor: M. RandováMinulého roku v zimě nás oslovil majitel Dobré čajovny v Kutné Hoře s návrhem připravit nějakou zajímavou akci…
MO. Smalt pálený v laboratorní peciÚvodní kapitola pro smalty pálené v laboratorní peciKdo si chce vyrobit smaltovaný výrobek klasickým postupem,…
Od MO. JankujPráškový smalt pálený na vařičiSeznámím vás také s technikou pálení smaltu, ke které nepotřebujete drahou vypalovací pec a…
Autor: M. JankujMO.Barvy pálené v elektr. kuchyňské trouběMáte doma nebo na chalupě staré smaltované nádoby? Dříve se jedlo vařilo a…
Na samotnou výrobu forem, potřebujeme, kromě sádry a nástrojů, ještě i základní znalosti. Rotační formy se dělají na sádrařských kruzích.…
Správně připravená sádra je počátek úspěchu. Před nasypáním do vody a ne naopak, je vhodné si sádru dobře prosít. Hrudky…
Většina hrnčířů nerada točí podšálky. Tady je ukázka jednoduššího způsobu jejich výroby. Částečně i při výrobě zatáčených podšálků se používají…
K předvedení prořezávacích technik, jsou vhodné větší nádoby. Tuto techniku používám například při tvorbě krmítek. Díky zajímavému ztvárnění klasické gotické…
Zemité glazury - jejich základem je nízko tavitelný jíl nebo zemina, případně hornina s vyšším obsahem alkalických oxidů. Po výpalu…